Arja Kossila-Karjalainen, Arjakos Macrame

Hieman itsestäni

Kuten ArjaKos Macrame -puotini esittelyssä kerron, niin olen – tällä hetkellä – makrameehen totaalisesti hurahtanut taiteellinen esteetikko. Solmeilutekniikan opin jo makrameen edellisen buumin aikaan 70-luvun alussa, mutta teinihippivaiheen hiipuessa myös solmeilu vaihtui vuoroin ompeluun ym. käsitöihin tai valokuvaukseen ja kuvataiteisiin, mm. posliinimaalaukseen ja akvarelleihin. Harrastuksia minulla tosin voi olla vain yksi kerrallaan, koska se kulloinenkin vie aina niin mennessään. Kunnes tulee seuraava.

Makrameen löysin uudestaan kolme vuotta sitten, ja syy siihen on kissani. 😁 Rudin virallinen nimi on Bohemian Rhapsody, ja aloin etsiä tietoja, mitä muuta sanat tarkoittavat kuin Queenin klassikkobiisiä. Löytyikin uusia mielenkiinnon kohteita; mm. Bohemian lace, Bohemian bracelets ja sitten Bohemian macrame ja micro-macrame korut. Ohuista nyöreistä solmittavia koruja siis aloin tehdä ensin ja solmin niitä yli vuoden ennen kuin kokeilumielessä tein ensimmäisen ns. ison työn paksummasta langasta.

Nykyään solmeilen molempia ”lajeja” aina mielialan ja inspiraation mukaan. Jotain on kuitenkin aina tekeillä, kuulun siihen kädellisten ryhmään, joka ei osaa olla tyhjin käsin. Miellän itseni kuitenkin enemmän korujen tekijäksi. Se sopii paremmin tällaiselle pedantille pipertäjälle, jonka tekemisistä taitaa kuitenkin olla boheemius kaukana. 😉

Kotisivujeni galleriassa on paljon kuvia erilaisista töistäni ja blogiani lukemalla (johon tosin liian harvoin enää kirjoittelen) selvinnee lisää ArjaKo’sta.

Arjakos Macramee Blogi http://kossila.com/category/yleinen/

——————————

Miksi valitsit Me&Te:n myyntialustaksi?

Myyn korujani myös maailmanlaajuisessa Etsy -verkkokaupassa. Mutta Suomen postin pakettimaksujen korkeiden ulkomaanhintojen takia en ole katsonut järkeväksi laittaa Etsyyn myyntiin isompia töitäni kuten seinävaatteita. Harkitsin myös oman verkkokaupan perustamista kotisivuilleni, mutta totesin pian, että tarvitsisin Y-tunnuksen saadakseni kunnollisen kaupan pystyyn, mutta yrittäjyys ei tullut kysymykseen. Niinpä innostuin heti, kun huomasin mainokset tulossa olevasta Me&Te -verkkokauppayhteisöstä, koska näin siinä sopivan väylän Suomen markkinoille ja myös niille isommille töilleni.

 Teetkö käsitöitä ammatiksesi? ja jos et niin haluaisitko tehdä käsitöitä yrittäjänä?

Käsityöt on minulle vain rakas harrastus, johon voin purkaa luovuuttani. En ole edes harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä, en enää tässä iässä. 😉 En yleensä tee edes tilaustöitä, koska haluan vain toteuttaa omia ideoitani oman aikatauluni mukaan. Olen kyllä erittäin onnellinen, jos joku muukin tykkää töistäni ja haluaa niitä ostaa itselleen. Koska totuushan on, etten mitenkään voi kaikkia itsellänikään pitää, vaikka usein haikealta tuntuukin pakata uniikki työ uudelle omistajalleen lähetettäväksi.

Onko Me&Te myyntialusta vastannut sinun toiveitasi?

On vastannut toiveitani erittäin hyvin. Olen ollut positiivisesti yllättynyt, miten mukavasti homma on lähtenyt liikkeelle.

Onko myyntialusta edistänyt liiketoimintaasi?

Kyllä on, vaikka omalla kohdallani tuskin voi varsinaisesta liiketoiminnasta puhua. Näinä aikoina, kun kaikki ”fyysinen” myyntitoiminta toritapahtumineen ja messuineen on jäissä, niin Me&Te on kyllä ollut paljon parempi myyntialusta, kuin jotkut verkkomarkkinatapahtumat, joihin olen osallistunut. Ja koska olen itse aika huono tuotteitani markkinoimaan – graafisen alan mainos- ja markkinointitaustastani huolimatta 😁, niin on hyvä, että saan lisänäkyvyyttä Me&Te:n mainonnasta.

Onko Me&Te myyntialusta ollut mielestäsi helppokäyttöinen?

Aika paljonhan siinä oli aluksi selviteltävää, koska alusta on niin monipuolinen. Mutta sivustolla on hyvät ohjeet myyjille ja suoraan yhteyshenkilöltä kysymällä sain aina vastaukset ja ratkaisut kuhunkin ongelmaan. Ja kun niistä selvisin, niin nyt alustan tekninen käyttö on sujuvaa. Koska tuotelomakkeen monet kohdat täydentyvät automaattisesti tiedoilla, jotka sinne on kertaalleen lisätty, niin aikaavievin osuus minulle on kirjoittaa kutakin tuotetta hyvin kuvaava teksti. 😁

Oletko ollut tyytyväinen asiakaspalveluun?

Olen. Erittäin tyytyväinen! Kaikkiin yhteydenottoihini on vastattu tosi nopeasti ja ystävällisesti, ja olen saanut vastaukset kysymyksiini ja jopa extra palveluna joitain toimintoja, joihin ei itse pysty vaikuttamaan. Myyntitulojen kotiutukset ovat myös hoituneet nopeasti.

Kehittämisideoita

Olen jo aiemmin esittänyt joitain ideoita ja ilahduttavasti ne, mitkä ovat olleet toteutettavissa, on myös toteutettu. Kiitos niistä! 

Tarjouskampanjoiden helpompaa tekomahdollisuutta esim. kokonaiselle tuoteryhmälle vielä odottelen, ja että tarjouksista voisi ilmoittaa etusivulla ja/tai oman kaupan etusivulla.

Toiveita

Koska olen itse aika saamaton hyödyntämään somea, niin toivon, että Me&Te:n mainonta ja markkinointi jatkuu edelleenkin aktiivisena ja monipuolisena.

————

Arjakos Macrameen tuotteet löydät https://mejate.fi/kauppa/arjakos_macrame/

Arja Kossila-Karjalainen

Sähköposti : arja.kossila@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/ArjaKossilaMacrame

Kotisivut : kossila.com

Tällä julkaisulla on yksi kommentti

Vastaa

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät tuotteet